Zlatý měšec: Nejoblíbenější finanční institucí je Česká spořitelna

07.12.2005 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. prosince (ČTK) - Nejoblíbenější finanční institucí v Česku je podle hlasování čtenářů finančního serveru Měšec.cz Česká spořitelna, která vyhrála i v kategorii bank. Za spořitelnou následovaly loňský celkový vítěz Česká pojišťovna a Českomoravská stavební spořitelna. Třetí ročník soutěže se uskutečnil prostřednictvím internetu a SMS zpráv během listopadu. Měšec výsledky sdělil ČTK.

"Posuny uživatelských preferencí nejsou dramatické. Přesto však lze proti loňskému roku vysledovat několik zajímavých změn, které mohou svědčit o vývoji spokojenosti klientů finančních institucí," komentoval výsledky šéfredaktor Měšec.cz Petr Zámečník.

Loňští medailisté v kategorii bank eBanka a Komerční banka si pohoršily, když eBanka klesla ze druhého na třetí a Komerční banka ze třetího až na páté místo. Na druhé místo se letos probojovala ČSOB. Kategorii pojišťoven opět dominovala Česká pojišťovna, stejně jako se nejoblíbenější stavební spořitelnou stala Českomoravská stavební spořitelna.

Mezi penzijními fondy byly nejtěsnější rozdíly. Nepřekvapila obhajoba prvního místa Penzijního fondu České pojišťovny, naopak poněkud nečekaná je podle Zámečníka až čtvrtá příčka PF Credit Suisse Life and Pensions.

Ve sloučené kategorii leasingových a splátkových společností uspěly spíše ty leasingové. První místo obsadil ŠkoFIN. Na čtvrtém místě skončil Cetelem, letos první mezi splátkovými společnostmi. Minimální pohyby proti loňskému ročníku zaznamenaly kategorie investičních společností a obchodníků s cennými papíry. Jak ČSOB IS, tak RM-Systém obhájily své prvenství.

V nové kategorii Zdravotní pojišťovna zvítězila s malým náskokem Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví před Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR. Jestli se na výsledcích nějak podepsala nucená správa uvalená na VZP v průběhu hlasování, bohužel není možné zhodnotit, podotkl Zámečník.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK