Americké akcie rostly v čele s technologickými tituly

05.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 5. ledna (ČTK) - Americké akcie posilovaly v čele s technologickými tituly, které těžily z příznivých vyhlídek pro letošní rok. Dow Jonesův index se v poledne newyorského času zvýšil o 0,13 procenta na 10.894,40 bodu. Index technologického trhu Nasdaq vzrostl dokonce o 0,57 procenta na 2276,36 bodu.

Výrobce čipů Xilinx posílil o více než sedm procent na 28,94 dolaru poté, co makléřská společnost Banc of America Securities zvýšila cílovou cenu jeho akcií na 33 dolarů z předchozích 31 dolarů. Vzhůru zamířili i další výrobci polovodičů, píše agentura Reuters.

Výrobce letadel Boeing však oslabil o 1,8 procenta na 69,92 dolaru, protože Banc of America Securities zhoršila doporučení k jeho akciím na "neutrální" z "kupovat". Firma rovněž snížila cílovou cenu akcií Boeingu na 72 dolarů ze 73 dolarů. Největší světová maloobchodní společnost Wal-Mart Stores mírně klesla kvůli zprávě o překvapivě slabém růstu tržeb v prosinci.

Investoři dnes rovněž sledovali politický vývoj v Izraeli poté, co byl izraelský premiér Ariel Šaron v noci na dnešek stižen těžkou mozkovou mrtvicí. Izraelský výrobce léků Teva Pharmaceutical Industries oslabil na americkém trhu Nasdaq o 1,1 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK