Na amerických akciových trzích rostly technologické tituly

19.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 19. ledna (ČTK) - Na amerických akciových trzích dopoledne rostly emise technologických společností. Obavy ze slabšího růstu zisků v sektoru z posledních dnů zmírnila výsledková zpráva společnosti Advanced Micro Devices Inc.

Index trhu Nasdaq, kde se obchoduje s akciemi výrobců vyspělých technologií, se v poledne newyorského času zvýšil o 0,8 procenta. Dílčí index burzy NYSE zahrnující emise polovodičových výrobců v jednu chvíli vyskočil o tři procenta.

Dow Jonesův index zahrnující třicítku nejsilnějších emisí burzy na Wall Street vzrostl v poledne, tedy v 18 hodin SEČ, o pětinu procenta na 10.872,2 bodu. O ranní zisky připravila Dow Jonesův index hrozba nových teroristických útoků v USA od teroristické sítě Al-Káida.

Zpráva o Bin Ládinově hrozbě "by mohla mít určitý negativní dopad na trh," uvedl šéf akciových obchodů společnosti Lehman Brothers Mike O'Hare. "Myslím ale, že celkově si pozornost přitáhnou výsledkové zprávy," dodal.

Akcie AMD v jednu chvíli vyskočily o 9,3 procenta na 37,34 dolaru. Druhý největší výrobce čipů na světě oznámil, že loni v posledním čtvrtletí vytvořil zisk. Stejné období předchozího roku podnik uzavřel se ztrátou, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK