MfD: Dráhy v únoru změní jízdné a slevy

24.01.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 24. ledna (ČTK) - České dráhy na konci února změní podmínky a výši některých slev. Zároveň se mírně změní i ceník jízdného, informuje Mladá fronta Dnes.

Zpáteční sleva bude od 26. února na všech tratích ve výši pět procent. Zpáteční lístek bude kvůli této změně dražší o jednotky korun na všech trasách do vzdálenosti 275 kilometrů, naopak mírně zlevní na dlouhých tratích nad 300 kilometrů, píše MfD.

Podle zástupců drah se tím nezvýší průměrné jízdné, uvádí deník. Dráhy také postupně začnou nahrazovat jednoroční papírové Z karty, Junior a Senior pas za nové In-karty. Ty budou platit až tři roky a půjdou použít i u mezinárodního jízdného.

Z kartu nahradí In-Zákazník za 600 korun. Bude však platit tři roky. In-Junior bude stát 600 korun za rok, což je o sto korun méně než současná Junior karta. A In-Senior bude stát stejně jako dnes, tedy 600 korun na rok.

Novou kartou bude roční elektronická jízdenka In-Gold za 22.000 korun, která půjde použít na všechny vlaky Českých drah. Bonusem za lístek, jehož cena podle drah "odpovídá třem čtvrtletním síťovým jízdenkám", je cestování bez doplatku v první třídě a mezinárodní sleva Rail plus na evropských železnicích. Nově budou také moci využít slevové karty důchodci ze sousedních států.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK