ČKA loni hospodařila poprvé se ziskem 1,6 miliardy Kč

01.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 1. února (ČTK) - Hospodaření České konsolidační agentury skončilo loni poprvé v černých číslech. ČKA dosáhla zisku 1,58 miliardy korun, zatímco o rok dříve měla ztrátu 3,5 miliardy. Předběžné neauditované výsledky dnes agentura zveřejnila na tiskové konferenci. Pro letošní rok ČKA očekává propad hospodaření do mírné ztráty.

Agentura loni především z prodeje pohledávek získala 23,5 miliardy Kč. Objem aktiv v bilanci ČKA se snížil o polovinu na 62 miliard korun. Počet zaměstnanců loni klesl na 325 z 368 lidí.

Letos ČKA plánuje ukončit obchodní činnost. V únoru by měla nabídnout k prodeji pohledávky za čtyři miliardy korun převedené ze zdravotních pojišťoven. Poté se bude snažit do konce června vyřešit co nejvíce pohledávek individuálně. Zbylé pohledávky odhadem za několik desítek miliard nabídne ve zbytkovém bloku.

Pohledávky s právními vadami, které nelze prodat ani v balíku, ani individuálně, umístí ČKA do nově zřízené dceřiné společnosti a poté prodá celou tuto společnost, řekl generální ředitel ČKA Zdeněk Čáp.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK