Podnikatelský inkubátor v Nymburku již získal státní podporu

01.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


MLADÁ BOLESLAV/NYMBURK 1. února (ČTK) - Dlouho připravovaný podnikatelský inkubátor, který má vzniknout v severní průmyslové zóně v Nymburku, získal potřebnou státní podporu. Ministerstvo průmyslu a obchodu již vydalo rozhodnutí o poskytnutí dotace v požadované výši téměř 55 milionů korun. Projekt by měl za zvýhodněných podmínek umožnit rozjezd především začínajícím malým a středním firmám. Řekl to ředitel příspěvkové organizace Podnikatelský inkubátor Nymburk Milan Mach.

Podnikatelský inkubátor by se měl otevřít zhruba v srpnu 2007. Zájemci o účast v projektu se mohou hlásit do 17. února.

Podle Macha se již přihlásili zájemci především z řad zkušenějších podnikatelů, kteří by zaplnili zvažovanou kapacitu objektu asi z jedné třetiny. Je podle něj ale nutné nechat rezervu také pro začínající podnikatele, kteří se mohou přihlásit později.

Financování stavby zajistí kromě státní dotace ještě šest milionů korun od kraje a devět milionů korun z městské poklady. Jedna z podmínek městských zastupitelů před podpisem konečné smlouvy byla, že dostanou informace o obsazenosti objektu. Mach proto počítá s tím, že po ukončení průzkumu připraví zprávu pro městskou radu.

Projekt počítá s výstavbou budovy, která poskytne na tři roky kvalitní zázemí za výhodné ceny především začínajícím firmám a podnikatelům. Cílem projektu je nejen pomoci rozjet jejich podnikání, ale také posílit spolupráci těchto výrobců s vysokými školami a výzkumnými organizacemi. V zázemí pro podnikatele budou například dílny, laboratoře nebo kanceláře. Zároveň budou moci využít cenově zvýhodněných poradenských a vzdělávacích služeb od partnerů projektu.

Kapacita plánovaného objektu je přibližně 40 podnikatelských subjektů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK