Americké akcie se dopoledne pohybovaly oběma směry

07.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 7. února (ČTK) - Akcie předních amerických korporací se dopoledne na Wall Street pohybovaly oběma směry. Firma Toll Brothers, která v USA staví luxusní domy, přišla se slabší ziskovou předpovědí a následný prodej akcií smazal zisky, o které se postarala silná výsledková zpráva mediální skupiny Walt Disney.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času vzrostl o 0,1 procenta na 10.806,7 bodu. Index trhu Nasdaq ale v 18 hodin SEČ klesl o 0,3 procenta na 2252,7 bodu.

Toll Brothers se na trhu považuje za ukazatel vývoje ve výstavbě domů a na trhu s bydlením. Podnik dnes snížil předpověď prodeje domů, a to podruhé za sebou během tří měsíců. Akcie společnosti poté klesly o tři procenta na 30,28 dolaru.

Analytici dodávají, že horší předpověď Toll Brothers může naznačovat, že se růst trhu s bydlením zpomaluje rychleji, než se myslelo. Odvětví je významným zdrojem růstu americké ekonomiky.

Zisky emise Disney pomohly dnešní pokles indexů zmírnit. Firmě v prvním fiskálním čtvrtletí vzrostl profit o sedm procent na 734 milionů dolarů a akcie skupiny díky tomu dopoledne posílily o čtyři procenta na 25,95 dolaru.

"Trh uvízl mezi dobrými čtvrtletními výsledky, například od Disney, a výhledem realitní firmy, který zdaleka není hvězdný," citovala agentura Reuters předsedu společnosti Awad Asset Management.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK