Americké akcie dopoledne rostly díky firemním výsledkům

09.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 9. února (ČTK) - Akcie velkých amerických korporací na Wall Street dopoledne rostly díky příznivým výsledkovým zprávám za loňské čtvrté čtvrtletí. Solidní čísla přinesly například zdravotní pojišťovna Aetna Inc. a hotelový řetězec Marriott International Inc.

Dow Jonesův index v poledne newyorského času vzrostl o 0,6 procenta na 10.926,3 bodu. Index trhu Nasdaq se v 18 hodin SEČ zvýšil na 2279,1 bodu a posílil o polovinu procenta.

Aetna zvýšila čtvrtletní zisk o 41 procent a zvýšila i celoroční ziskový výhled, profit Marriottu stoupl o 25 procent díky vyšší obsazenosti pokojů. Akcie Aetny posílily o pět procent na 100,99 dolaru, Marriott vzrostl o 3,3 procenta na 68,23 dolaru. Nahoru šly díky solidnímu výsledku i akcie firmy Electronic Data Systems, která poskytuje počítačové služby.

"Výsledky byly dnes dopoledne velmi pěkné a nálada je na akciovém trhu pozitivní," shrnul jeden z obchodníků. Americké akciové trhy rostly i ve středu, kdy Dow Jonesův index i Nasdaq posílily o více než procento, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK