Podnikatelé si mohou na internetu otestovat fungování firmy

20.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 20. února (ČTK) - Podnikatelé si mohou na internetových stránkách agentury CzechInvest (www.czechinvest.org) otestovat fungování své firmy. Podnikatelé se pomocí internetového testu dozví, v jakých oblastech jejich společnost funguje dobře, a kde je naopak potřeba udělat změny.

Generální ředitel CzechInvestu Tomáš Hruda řekl, že test se zaměřuje na klíčové oblasti podnikání, jako je marketing, personalistika, výroba, financování a finanční řízení podniku.

"Po každou oblast jsme připravili sadu otázek, na které může podnikatel odpovědět přímo ze své kanceláře nebo z domova. Pokud odpoví alespoň na 80 procent dotazů v každé části, zobrazí se mu vyhodnocení testu," uvedl Hruda.

Hodnocení poté procentuálně vyjádří, nakolik firma funguje správně, a zároveň upozorní na její slabá místa. "Základem úspěšného absolvování testu je samozřejmě pravdivé zodpovězení otázek. Test má podnikatelům pomoci identifikovat silná a slabá místa v jejich firmách a je pochopitelně anonymní," podotkl Tomáš Basista z CzechInvestu.

Podnikatelé, kteří se po vyhodnocení testu rozhodnout využít služeb poradců, si mohou vybrat specialistu z Národního registru poradců, anebo mohou využít služeb některého z 26 Regionálních poradenských a informačních center. Na vybrané druhy poradenství mohou podnikatelé získat prostřednictvím CzechInvestu finanční podporu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK