Premiér: Dohoda s Hyundai je blízko

21.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 21. února (ČTK) - Investice jihokorejské automobilky Hyundai Motor v České republice je podle premiéra Jiřího Paroubka velmi pravděpodobná, do uzavření smlouvy ale nikoli stoprocentně jistá. "Jsme v takovém stadiu jednání, že už téměř je ruka v rukávě, ale samozřejmě může se stát leccos," řekl novinářům.

Předseda vlády dodal, že do podepsání smluv "není stoprocentně jistého nic", věří však, že "jsme hodně daleko". "Každopádně bych byl zklamán, kdyby to tak nebylo," prohlásil.

Reagoval tak na informace, podle nichž Maďarsko jedná s automobilkou o plánované investici do nové továrny, v jejíž získání doufá právě Česká republika. Informoval o tom maďarský podnikatelský deník Világgaszdáság bez uvedení zdrojů.

Pokud Hyundai zvolí ČR, vyroste nová továrna v připravované průmyslové zóně Nošovice na severu Moravy. Hyundai chce do stavby nové továrny investovat 800 milionů eur (23 miliard korun) a ročně vyrábět asi 300.000 vozidel. Továrna by měla přímo zaměstnat kolem 3000 lidí, v dodavatelských firmách by mohlo podle CzechInvestu vzniknout více než 10.000 pracovních míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK