Americké akcie po středečním růstu klesaly

23.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


NEW YORK 23. února (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne dolů, protože si investoři odnášeli z trhu výrazné zisky ze středy, kdy Dow Jonesův index dosáhl nejvyšší úrovně za 4,5 roku. Z údajů ministerstva energetiky vyplynulo, že zásoby ropy v USA minulý týden rostly, jak se očekávalo, a ceny ropy poté klesaly.

Dow Jonesův index se v poledne newyorského času snížil o 0,4 procenta na 11.089,2 bodu. Index trhu Nasdaq ale v 18 hodin SEČ stagnoval, vzrostl o nepatrných 0,04 procenta.

Zásoby ropy se ve Spojených státech za minulý týden zvýšily o 1,1 milionu barelů a cena americké ropy dnes díky tomu klesla o 31 centů na 60,70 dolaru za barel.

Akcie hypoteční společnosti Fannie Mae se v jednu chvíli zvýšily o 2,8 procenta na 57,49 dolaru. Vyšetřovatelé rozsáhlého účetního skandálu ve firmě oznámili, že nezjistili nové nesrovnalosti a že se nikdo ze současného vedení podniku na machinacích nepodílel vědomě.

Akciový trh dnes poznamenaly realizace zisků, které si ve středu připsaly především emise bank a finančních institucí. Mezi dalšími faktory, které na akcie dolehly, bylo násilí v Iráku, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK