Podnikatelé v turistice se budou moci vzdělávat za peníze EU

28.02.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 28. února (ČTK) - Podnikatelé a zaměstnanci firem v cestovním ruchu, ale také úředníci, kteří přicházejí do styku s turisty nebo například policisté se budou moci vzdělávat za peníze EU. Cílem projektů, které bude Evropský sociální fond podporovat, je zlepšení kvality služeb v cestovním ruchu. Podle manažera projektů Ladislava Pavlíka z agentury CzechTourism nejsou služby v cestovním ruchu stále ještě na dostatečné úrovni. Pracovníkům v turistice chybí hlavně jazyková výbava.

Projekty určené pro celou ČR se budou zaměřovat například na využití informačních technologií v turistice nebo tzv. destinační management a vytváření produktů v cestovním ruchu. MMR přitom připravilo celkem šest projektů, které EU postupně schvaluje. Mělo by na ně jít vždy minimálně po 500.000 korunách. Kurzy pro účastníky budou zdarma, měly by probíhat od letošního roku do podzimu roku 2008.

První podobný projekt již ve spolupráci s hospodářskou komorou začal. Jeho cílem je zvýšit kvalifikaci a vzdělávání pracovníků a firem působících v cestovním ruchu v Praze. Na semináře chodí ale také 60 policistů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK