MfD, DB: Chemopharma přestala vyrábět, zaměstnanci zůstali doma

01.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


ÚSTÍ NAD LABEM 1. března (ČTK) - Nucenou dovolenou do konce týdne dnes nastupují zaměstnanci ústeckého výrobce náplastí Chemopharma. Nárok mají na 80 procent platu. Společnost stejně jako v loňském roce nezaplatila za dodávku tepla a provozy budou bez páry, informuje dnešní severočeská příloha Mladé fronty Dnes (MfD) a severočeské vydání Deníků Bohemia (DB).

Na výrobu navíc podle předáka odborářů Jaroslava Bílka chybí materiál. Lidé zůstanou doma do konce týdne, v pátek se prý dozvědí, co bude dál.

Chemopharma dluží ústecké teplárně několik milionů korun. Obchodní ředitel divize společnosti Dalkia, která teplárnu vlastní, Reda Rahma Deníkům Bohemia řekl, že za poslední dva měsíce přišlo od Chemopharmy minimum plateb. Připomněl, že spor se táhne už od loňského roku, kdy teplárna kvůli dluhu dodávky do společnosti poprvé zastavila.

Zaměstnanci Chemopharmy dostali mzdy za prosinec, za leden ještě plat nemají. Od dnešního dne se mohou lidé domáhat mzdy soudně. Řada pracovníků kvůli pozdnímu vyplácení mezd již dala výpověď.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK