Návštěvnost českého internetu v lednu stoupla na 4,6 milionu lidí

06.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 6. března (ČTK) - Tuzemské internetové servery v lednu navštívilo 4,63 milionu uživatelů, což je o desetinu více než na konci loňského roku. Počet českých uživatelů se proti prosinci zvýšil o 1,5 procenta na 3,48 milionu, vyplývá ze statistiky NetMonitor zveřejněné na internetu.

Podle odborníků se však návštěvnost českého internetu jen vrátila k hodnotám před vánočními svátky, které znamenaly pokles zájmu o internet. Poslední týden minulého roku se počet uživatelů pohyboval zhruba na dvou třetinách obvyklé úrovně. Hned po 2. lednu začal internet naopak dosahovat rekordních hodnot v návštěvnosti.

Nejnavštěvovanějším českým serverem byl portál Seznam.cz, který zaznamenal 3,5 milionu uživatelů. To je zhruba o tři procenta více než v prosinci. Druhému zpravodajskému serveru Novinky.cz stoupla návštěvnost o 11 procent na 1,99 milionu. O jedno místo se propadl portál Centrum.cz s poklesem uživatelů o dvě procenta na 1,97 milionu. Následoval zpravodajský iDnes s 1,8 milionu návštěvníků a Super.cz s 1,6 milionu čtenářů.

NetMonitor slouží internetovým vydavatelům i mediálním agenturám k plánování reklamních kampaní na internetu. Do statistiky je zapojeno 130 tuzemských internetových serverů. Celkový počet Čechů s přístupem na internet se blíží 3,6 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK