AT&T a BellSouth po spojení propustí až 10.000 zaměstnanců

06.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 6. března (ČTK) - Americká komunikační společnost AT&T hodlá v případě spojení s konkurenční firmou BellSouth propustit až 10.000 zaměstnanců. Informoval o tom dnes finanční ředitel AT&T Rick Lindner. Nová společnost by měla mít celkem 317.000 zaměstnanců, včetně firmy Cingular Wireless, která je nyní společným podnikem AT&T a BellSouth.

Propouštění se má uskutečnit v příštích třech letech a mělo by k němu dojít formou přirozeného úbytku. Již dříve AT&T uvedla, že propustí 26.000 zaměstnanců.

AT&T v noci na dnešek oznámila, že za 67 miliard dolarů koupí firmu BellSouth. Spojením vznikne největší telekomunikační společnost v USA s tržní hodnotou 165 miliard dolarů.

AT&T a BellSouth budou společně provozovat telefonní a datovou síť spojující v USA oba oceány a budou mít zákazníky ve 22 státech unie. Mezi podnikovými klienty bude mít AT&T s BellSouth více než polovinu firem z žebříčku tisícovky největších podniků Fortune 1000, dodávají analytici.

AT&T odhaduje úspory nákladů v druhém roce po uzavření dohody na dvě miliardy dolarů a celkové úspory na 18 miliard. Vyplynou z propouštění, z nižších reklamních výdajů a z nižších provozních nákladů, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK