GTS Novera letos plánuje zvýšení tržeb na šest miliard

07.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


PRAHA 7. března (ČTK) - Telekomunikační firma GTS Novera letos očekává zvýšení tržeb na šest miliard korun z loňských očekávaných 4,8 miliardy Kč. Provozní zisk by se měl pohybovat kolem půl miliardy Kč. Na tiskové konferenci to uvedl generální ředitel Milan Rusnák.

GTS loni na konci roku koupila konkurenční společnosti Contactel, Nextra a Telenor Networks, akvizice ukončila letos začátkem února. Nyní podle Rusnáka další firmy ke koupi aktivně nevyhledává.

Od dubna firma plánuje rozšíření zejména datových a internetových služeb o produkty, které nabízely ovládnuté společnosti. Data a internet mají v budoucnu tvořit nejméně 50 procent tržeb společnosti. "Nabídneme balíčky s hlasem, datovými službami a připojením k internetu tak, aby zákazník již nemusel platit žádné poplatky Českému Telecomu," uvedl produktový ředitel Miloš Mastník. Firma také zřejmě v letošním roce vstoupí na tuzemský mobilní trh, a to buď jako virtuální mobilní operátor, nebo jiným způsobem.

Společnost, která se dosud zaměřovala na firemní zákazníky, chystá vstup i na trh domácností. Podle Rusnáka musí ale regulátor nejprve snížit ceny zejména u pronájmů místního vedení Telecomu a také za přenesení telefonního čísla. Díky akvizicím může nyní GTS prostřednictvím pronájmů místních vedení převzít od Telecomu až čtvrtinu zákazníků, tedy zhruba 850.000 linek.

GTS Novera má v současnosti kolem 80.000 zákazníků a ovládá 15 až 17 procent trhu pevných sítí. Společnost vznikla loni sloučením největších alternativních operátorů GTS Czech a Aliatel.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK