SZPI našla znovu anabolika, doplněk stravy zmizí z prodeje

15.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 15. března (ČTK) - V Česku se nesmí prodávat další doplněk stravy, instantní proteinový nápoj Multipower muscle professional s jahodovou příchutí. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v něm našla zakázané anabolické steroidy nandrolon, testosteron a dehydroepiandrosteron. Distributor nesmí přípravek uvádět do oběhu do doby, než předloží prokazatelnou dokumentaci o nezávadnosti dalších šarží, řekla mluvčí SZPI Daniela Kolejková.

Přípravek německé firmy Haleko do Česka dováží pražská společnost USAS. "Ta nyní musí zajistit stažení výrobku z prodeje a informovat inspekci o počtu stažených kusů a o tom, jak se zbožím dále naloží," uvedla Kolejková. Inspekce nyní přípravek zanese do celoevropského Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva.

SZPI odhalila anabolické steroidy v podobných přípravcích pro sportovce už několikrát. Koncem ledna například vyzvala turnovskou společnost Aminostar, aby z českých pultů stáhla podpůrný přípravek Creatine Pyruvate. Inspektoři tam našli dvě nepovolené látky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK