Euro: Letecký dopravce Ryanair potřebuje česká letadla

19.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Největší evropský nízkonákladový dopravce Ryanair je nucen k pokrytí všech svých linek využívat i pronajatá letadla jiných dopravců. Uzavřel proto smlouvu i s největší českou soukromou leteckou společnosti Travel Service (TVS), informuje pondělní vydání týdeníku Euro. Jedno z letadel české firmy - Boeing 737-800 - se už odstěhovalo i s kompletními posádkami do německého Hahnu. Létá na linkách Ryanairu do Itálie, Velké Británie, Španělska a Švédska, píše týdeník. Travel Service pronajímá letadla s piloty i jiným společnostem.

Euro uvádí, že další rozšíření svého trhu si firma připsala dlouhodobou smlouvou s francouzskou Air Méditerranée. Boeingy s kompletními českými posádkami pendlují na exotických linkách z Paříže do Mali, Senegalu, Libye a dalších afrických zemí. Také polské Centralwings, nízkonákladová pobočka státní společnosti LOT, si na jednotlivé lety operativně pronajímají boeingy TVS.

Dvě z deseti letadel Travel Service byla i s piloty loni na podzim dlouhodobě pronajata Air Malajsia, na letní sezonu se však mají dočasně vrátit do služeb českých cestovních kanceláří. "Pronajímání letadel s posádkou bylo a v budoucnu i bude běžnou součástí obchodních aktivit Travel Service," řekla týdeníku Euro mluvčí firmy Vlaďka Dufková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK