Hradecký VAK dostal od KCP pokutu za špatné informování

22.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 22. března (ČTK) - Společnost Vodovody a kanalizace (VAK) Hradec Králové dostala od Komise pro cenné papíry (KCP) pokutu jeden milion korun za nedostatečné informování během vstupu strategického partnera do VAK. Firma se proti pokutě odvolala. Řekli to představitelé vodáren Pavel Loskot a Josef Malíř.

"VAK dostal pokutu za nesplnění informační povinnosti emitenta cenného papíru. Rozhodnutí je dosud nepravomocné," řekla mluvčí KCP Ivana Štefková.

Podle pověřeného ředitele vodáren Pavla Loskota se VAK odvolal proti celému výroku KCP. "Domníváme se, že jsme informační povinnost neporušili," řekl. Podle člena představenstva VAK a náměstka hradeckého primátora Josefa Malíře pokuta údajně souvisela se stížností minoritních akcionářů VAK.

VAK Hradec Králové se loni k 1. říjnu rozdělil na majetkovou a provozní část, přičemž provoz a zaměstnance prostřednictvím společnosti Královéhradecká provozní převzala francouzská společnost Veolia.

Celý proces vyhledání partnera a vstupu Veolie do VAK trval téměř dva roky. Kritice jej podrobili zejména někteří minoritní akcionáři a hradecká poslankyně za ČSSD Hana Orgoníková.

Samotný VAK má nyní téměř 20 lidí a zabývá se hlavně investicemi. Hlavními akcionáři VAK jsou města v čele s Hradcem Králové, který v podniku drží téměř 60 procent akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK