Koruna odpoledne posílila na 28,69 Kč/EUR a 23,68 Kč/USD

22.03.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Česká měna po úvodním oslabení na 28,74 Kč za euro odpoledne vymazala část ztrát a před 17:00 stála na 28,69 Kč za euro. Koruna následovala především vývoj ve středoevropském regionu. Vůči dolaru zpevnila na závěrečných 23,68 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Koruna dnes postrádala stimuly z domácí ekonomiky, a byla tak plně pod taktovkou regionálních trhů, uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Odpoledne podle něj začaly středoevropské měny korigovat k silnějším hodnotám s tím, jak se zotavoval polský zlotý.

Region je do určité míry ovlivňován nejistotou ohledně politické situace v Polsku a možností předčasných voleb, upozornil analytik Komerční banky Jiří Škop. Nálada investorů k měnám rozvíjejících se trhů bude hrát dominantní roli i v dalších týdnech, podotkl dealer J&T banky Lukáš Růžička.

Dolar dnes pokračoval vůči euru v zotavování. Investoři podle Pikory stále více sázejí na růst úrokových sazeb za oceánem. Příznivě prý působí i zprávy, podle kterých se šéf americké centrální banky Fed Ben Bernanke domnívá, že rekordní deficit americké obchodní bilance nemusí výrazně oslabit dolar.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK