MfD: Pramen CZ koupil 11 obchodů Edeky, které nepřevzalo Tesco

08.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. dubna (ČTK) - Zbývajících 11 supermarketů německého řetězce Edeka, který opouští český trh, koupí česká firma Pramen CZ. Edeka měla celkem 38 obchodů a větší část z nich převzal řetězec Tesco Stores ČR. Pramen CZ kupuje zbývající prodejny hlavně v jižních a středních Čechách, Tesco si naopak vybralo severní Čechy, kde chce posílit svou síť menších prodejen. Informuje o tom Mladá fronta Dnes.

Pramen CZ má dnes 43 prodejen převážně na Vysočině, ale i v jižních, severních a západních Čechách. Naopak na severní Moravě vůbec nepůsobí. Ve svých prodejnách ročně utrží přes miliardu korun. S 11 supermarkety Edeka výrazně posílí, protože jejich tržby představovaly ročně kolem čtvrt miliardy korun.

Pramen CZ provozuje supermarkety Pramen nebo menší prodejny s názvem Samka. "Do budoucna už prodejny Samka nebudou a předěláme je na Prameny. U obchodů Edeka pak půjde ještě o jiný prodejní formát," uvedl majitel Pramenu Jaroslav Konvalina.

Firma vznikla postupným skupováním bývalých prodejen takzvané občanské vybavenosti včetně samoobsluh Pramen a stavěla i nové obchody. Cenu za koupi 11 supermarketů Edeky nechtěla nechtěla ani jedna ze stran obchodu prozradit. Podle nejmenovaného zdroje MfD by mělo jít o méně než 100 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK