I.D.C. a Opavia urovnaly spor o Tatranky a Horalky

11.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 11. dubna (ČTK) - Slovenská společnost I.D.C. Holding a česká potravinářská firma Opavia-LU smírně urovnaly několikaletý spor o používaní značek oplatků Tatranky a Horalky. Obě firmy budou využívat obou značek i nadále, vzhledem se však budou jejich výrobky lišit. S odvoláním na prohlášení obou výrobců o tom informovala slovenská televize STV.

Podle dohody by české Tatranky a Horalky měly mít logo a název vytištěný po šířce obalu, zatímco slovenské po délce. "Na názvu se sice firmy dohodly, ale ochrannou známku vlastní od 90. let česká firma," poznamenala STV. To podle televize znamená, že český výrobce na rozdíl od slovenské firmy může měnit například grafickou stránku značky nebo podobu obalu.

I.D.C. Holding, který již léta vyrábí Horalky v průsvitném obalu s vyobrazením horských květů, si v roce 2003 začala stěžovat, že se na slovenském trhu objevil podobný výrobek od Opavie. Česká společnost totiž změnila obal svých Horalek a začala prodávat oplatky v podobném balení, jako má slovenský podnik. I.D.C. podala na Opavii u krajského soudu v Bratislavě žalobu kvůli nekalé soutěži a od té doby se obě strany snaží o urovnání sporu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK