Na Auto Praha se poprvé v Česku představí Škoda Roomster

20.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Nový model Roomster mladoboleslavské Škody Auto si odbude svou českou premiéru na výstavě Auto Praha, která dnes začíná na letňanském výstavišti. Oznámili to organizátoři výstavy a zástupci automobilky.

Škoda zahájila výrobu své čtvrté modelové řady koncem března a na český trh ji začne dodávat v červnu. Cena bude začínat na 339.900 korunách. V Česku chce firma do konce roku prodat 1800 z celkové plánované produkce 15.000 vozů. Roomster firma nabídne s třemi benzinovými a třemi naftovými motory s mechanickou i automatickou převodovkou.

Mezi další novinky bude na výstavě patřit například Chevrolet Spark a Aveo, Opel Astra GTC a Zafira, Fiat Punto, sportovní model Ford Mustang GT, Hyundai Santa Fe a Accent, Toyota RAV 4 a Yaris, nová Kia Rio a Magnetis nebo Nissan Note. Vedle zastoupení výrobců aut a motocyklů bude součástí výstavy také průřez nabídky garážové a servisní techniky, příslušenství a vybavení pro motorová vozidla.

Součástí akce bude i specializovaná výstava terénních vozů Off Road Praha a přehlídka úpravců aut Tuning Praha 2006. Výstava potrvá do neděle. O víkendu bude otevřeno od 09:00 do 18:00 hodin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK