Letošní povodně: téměř tisícovka případů vyřízena

21.04.2006 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Přestože letošní povodně a jejich následky nedosáhnou výše a rozsahu povodní z let předchozích, již nyní je jasné, že celkové škody překročí miliardovou hranici. Pojistné události by však měly být vyřízeny bez větších problémů.

Již potřetí během posledních 9 let se voda vylila z břehů a způsobila mnohamilionové škody. Poškozeným lidem tak znovu přinesly bezpočet bezesných nocí. Ovšem starosti se nevyhnou ani pojišťovnám.

Živel na ústupu
Voda postupně opadá a pojišťovny tak mohou postupně dokončovat šetření a vyplácet první plnění oprávněným osobám. Z údajů České asociace pojišťoven, které shromáždila od svých členů, vyplývá, že k 18.dubnu bylo nahlášeno 10 102 škodných událostí v hodnotě téměř půl miliardy korun. To však zdaleka nejsou čísla konečná. Samotné pojišťovny odhadují, že celkový počet škodných událostí stoupne na více než 15 tisíc a celkové pojistné plnění přesáhne 1 miliardu korun.

Statistika škod
Z celkového počtu nahlášených škodných událostí jich pojišťovny vyřídily k výše uvedenému datu 905, přičemž vyplatily celkem 30 mil. korun včetně záloh. Počet nahlášených událostí u majetku občanů činí 9 146 případů v hodnotě 208 mil. Kč. Pojišťovny již vyplatily občanům 12 mil. Kč. U podnikatelských pojištění bylo dosud nahlášeno 837 škodných událostí v hodnotě 260 mil. Kč, z nichž bylo vyplaceno 17,6 mil.Kč.

Zdroj: Tisková zpráva ČAP

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ