Pražská burza po dvou růstech dopoledne 0,3 pct ztratila

21.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. dubna (ČTK) - Akciový trh pražské burzy dopoledne nenavázal na předešlé dva růstové dny a naopak oslabil. Větší či menší ztráty postihly až na emisi Orco všechny přední společnosti. Index trhu PX oslabil v 11:30 o 0,29 procenta na 1543,4 bodu, vyplývalo z průběžných výsledků.

Český trh se podle Ronalda Schuberta z firmy Patria Finance zatím na rozdíl od okolních trhů držel a příliš nepodlehl prodejnímu tlaku. Index maďarské burzy BUX totiž propadl o 1,3 procenta a polský indikátor WIG ztratil tři čtvrtě procenta.

Akcie mediální firmy CME byly před obědem níže o 1,1 procenta na 1497 korun. Kurz tabákové společnosti Philip Morris se svezl o jedno procento na 15.100 korun, o zhruba půl procenta pak oslabily cenné papíry podniků Zentiva a Unipetrol.

Výjimkou byly akcie realitní firmy Orco Property Group se ziskem 0,18 procenta na 2826 korun. Česká spořitelna zvýšila ocenění akcií Orco na 3122 korun a doporučila investorům cenné papíry "akumulovat". Zmíněný cenový cíl je podle agentury Čekia dosud nejvyšší na trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK