HN: Pevné linky Telecomu zachraňuje rychlý internet

24.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Český Telecom chce zákazníky přimět, aby více využívali pevné linky. Pokles počtu pevných linek hodlá zastavit nabídkou dalších služeb, například rychlého internetu nebo televize po síti. U hovorů nabízí neomezené volání za paušál. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to řekl předseda představenstva a generální ředitel Telecomu Jaime Smith.

Televize po internetu spojí vlastnosti kabelových televizí a internetu. Telecom jí hodlá spustit na začátku třetího čtvrtletí, v základní nabídce má být třicet kanálů. Její součástí bude také videoknihovna, ze které si zákazníci budou moci vybrat a ihned objednat jednotlivé filmy a vybrané televizní programy, například zprávy, řekl Smith.

Na konci roku by zákazníci podle ředitele měli již také pocítit výhody silnějšího propojení Českého Telecomu a Eurotelu. Zákazník bude mít možnost na jednom místě získat produkty a služby obou operátorů, hovoří se i o společném účtu za pevnou linku a mobilní volání.

V rámci propojení obou operátorů jsou již nabízeny první společné služby, například nabíjení mobilu z pevné linky nebo videokonference mezi mobilní a pevnou linkou.

Telecom plánuje také telefonování přes internet. Tuto službu nabídne od července velkým firmám, na konci roku malým a středním firmám a na začátku příštího roku domácnostem, uvedl Smith.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK