MfD: Lidé stále čekají na vrácení daní

28.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Letos poprvé dostávají manželé, kteří podali společné daňové přiznání, od finančních úřadů zpět ze zaplacených daní až několik tisíc korun. Peníze se vracejí od začátku dubna. Ale přestože mají úřady na jejich zaslání už jen pár dní, mnozí lidé na ně stále čekají. Napsala to páteční Mladá fronta Dnes.

Finanční úředníci říkají, že žádosti postupně zpracovávají, ale je jich mnoho. "Kde se nevyskytnou pochybnosti, budou peníze vráceny na přelomu dubna a května," řekl ministr financí Bohuslav Sobotka. Lhůta pro vrácení daní přitom uplyne 2. května.

Situaci potvrdila i blesková anketa, kterou MfD provedla mezi svými zaměstnanci po celém Česku. Více než polovina z několika desítek respondentů odpověděla, že jim peníze dosud nedošly.

Společné zdanění manželů letos poprvé využilo asi 350 tisíc párů. Nejvíce na tom vydělají manželé, z nichž jeden má vysoký plat a druhý nízký, popřípadě je na mateřské dovolené.

Finanční úřady žadatelům na daních vrátí přes tři miliardy korun. Částkana daňové přeplatky je dvojnásobně vyšší, než původně ministerstvo financí odhadovalo.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK