Nova plánuje další kabelové stanice

28.04.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Televize Nova a její majitel, firma Central European Media Enterprises (CME), v budoucnu zvažují v České republice spuštění několika kabelových stanic. V současnosti patří pod CME pouze sportovní kabelová stanice Galaxie sport. V souvislosti s úvahami o rozšíření počtu kabelových stanic byl proto do pozice ředitele všech kabelových kanálů CME a Novy v Česku a na Slovensku od 1. května jmenován Petr Chajda.

"Bude zodpovídat za úspěšné zahájení jejich vysílání v budoucnosti," sdělila mluvčí Novy Veronika Šmítková. Bližší podrobnosti k uvažovaným kabelovým stanicím mluvčí neuvedla.

V budoucnu chystá Nova i více programů vysílaných přes pozemní vysílače. Novela mediálního zákona, kterou tento týden schválila sněmovna a nyní čeká na podpis prezidenta, počítá s tím, že Nova bude mít stejně jako Prima v nastupujícím digitálním pozemním vysílání dva programy. O další licence se Nova může ucházet v dalších budoucích tendrech Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Do kompetence letos devětatřicetiletého Chajdy, který dosud působil v Nově jako ředitel akvizice a strategie, bude spadat i řízení Galaxie Sport. Nova tak mimo jiné podle svého vyjádření reaguje právě na nastupující digitalizaci a měnící se televizní trh v České republice.

"Oblast akvizice televize Nova bude z toho důvodu v kompetencích programového ředitele Davida Stogela. Podpora české kinematografie bude řešena standardně v rámci televize Nova," dodala Šmítková.

Chajda do Novy přišel ze společnosti PPF, která do Novy vstoupila před čtyřmi lety a posléze ji většinově ovládla. V PPF mezi lety 1995 a 2000 vedl obchodní aktivity PPF v zahraničí, od roku 2001 působil jako ředitel pro finanční strategie. V červnu 2003 se stal výkonným ředitelem společnosti Česká produkční 2000, která byla servisní firmou Novy. Poté přešel do dosavadní funkce ředitele pro akvizici a strategii Novy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK