Škoda Auto vyhrála v soutěži o zaměstnavatele roku

02.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. května (ČTK) - Automobilka Škoda Auto opět zvítězila v soutěži Winterthur Zaměstnavatel roku 2006. Ocenění získala firma loni i předloni. Vítěze soutěže zvolila odborná porota, která vybírala z téměř 400 podniků v ČR. Na druhém místě se s malým odstupem umístila firma Glaverbel Czech, následovala Zentiva. Na dnešní tiskové konferenci výsledky oznámil Pavel Hulák z pořádající firmy Fincentrum.

Nejžádanějším zaměstnavatelem, kterého volila veřejnost, se staly České aerolinie. Na dalších místech byly T-Mobile a Komerční banka. V minulém roce tuto kategorii vyhrála společnost T-Mobile. Studenti zvolili nejžádanějším zaměstnavatelem počtvrté za sebou Komerční banku.

Cenu Microsoft Zaměstnavatel bez bariér získala firma Siemens, cenu CzechInvest Progresivní zaměstnavatel roku určenou pro malé a střední podniky obdržela společnost Adastra.

Podmínkou pro zařazení společnosti do ocenění Winterthur Zaměstnavatel roku 2006 bylo vyplnění dotazníku, který sloužil jako podklad pro rozhodování odborné poroty. Obsahoval například hodnocení firemní kultury společnosti, zaměřil se na vzdělávání zaměstnanců, bezpečnost a ochranu zdraví zaměstnanců při práci, odměňování zaměstnanců, zaměstnanecké výhody či podporu daného regionu či města.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK