Koruna stagnuje na 28,32 Kč/EUR

05.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. května (ČTK) - Kurz koruny se dnes příliš neodchýlil od čtvrtečního závěru. Koruna se obchoduje za 28,32 Kč/EUR a 22,33 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Aktivita na trhu je podle Tomáše Vlka z Patria Online slabá a ani čtvrteční jednání bankovní rady ČNB nepřineslo žádné nové informace. Kurz české měny tak nadále zůstává pod vlivem dolaru. "I pro další vývoj bude pohyb dolaru na světových trzích důležitý. Pokud se americká měna posune ještě níž, má koruna šanci na mírné zisky, výraznější posun vzhůru dnes nečekáme," uvedl Vlk.

Dolar se dnes dopoledne obchoduje k euru za 1,2685 USD/EUR a přibližuje se k hranici 1,27 USD/EUR. "Včera jí jen těsně nedosáhl, ale při dalších pokusech není prolomení vyloučeno," poznamenal Vlk. Důležitá bude dnešní zpráva o americkém trhu práce. "Očekává se, že duben bylo vytvořeno 200 tisíc pracovních míst. Za současné situace, která není dolaru nakloněna, by musela být data výrazně lepší, aby zlepšila sentiment na americkou měnu," uvedl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK