ČKA vyzvala k novým nabídkám na pohledávky zdravotních pojišťoven

16.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. května (ČTK) - Ani jedna nabídka tří zájemců na odkup bloku pohledávek České konsolidační agentury za dlužníky zdravotních pojišťoven neodpovídala představě agentury. ČKA proto nechá zájemce předložit nové nabídky do 23. května, sdělil mluvčí ČKA Jiří Pekárek.

ČKA změnila podle mluvčího pravidla výběrového řízení. "Tato změna umožní investorům zvýšit nabízenou úplatu za blok pohledávek, aniž by bylo nutné výběrové řízení zrušit a zvyšovat tak náklady investorů a ČKA na opakované výběrové řízení," uvedl Pekárek. Výsledek výběrového řízení bude vyhlášen po schválení ve statutárních orgánech ČKA nejpozději do 15. června.

ČKA vyhlásila výběrové řízení na prodej bloku pohledávek za dlužníky zdravotních pojišťoven 22. února a jeho výsledky měla původně oznámit 23. května. Výběrového řízení se účastnili tři zájemci; nejvíce nabídla firma AB-Credit s částkou 65,17 milionu Kč. Druhá v pořadí byla Boley Invest & Finance, která nabízela 58,62 milionu; třetí zájemce, firma IV Nova, nabídl 27,26 milionu Kč.

Pohledávky ČKA převzala na základě usnesení vlády z konce minulého roku. Jejich celková výše je zhruba 3,6 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK