MfD: Carrefour na dva dny zavře, připravuje se na Tesco

23.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. května (ČTK) - Francouzský řetězec Carrefour dělá poslední potřebné kroky k tomu, aby jeho obchody v Česku mohlo převzít Tesco. Celkem 11 hypermarketů se na poslední dva květnové dny zavře kvůli inventuře. Obě firmy ale tvrdí, že i po inventuře budou obchody dál fungovat pod francouzskou hlavičkou. Píše to Mladá fronta Dnes.

Tesco podle svého mluvčího Vesselina Barlieva stále čeká, až se vyjádří slovenský antimonopolní úřad. Ten si vyhradil lhůtu do června. Transakce mezi Carrefourem zahrnuje výměnu francouzských obchodů v Česku a na Slovensku za britské hypermarkety na Tchaj-wanu.

"Mám informace od ředitelů jednotlivých Carrefourů, že neoficiálně k tomu dojde 1. června," cituje deník nejmenovaný zdroj. Ke stejnému datu čekají příchod nového majitele i nájemci v pražském obchodním centru Eden. Ti si zde stěžují na malou návštěvnost, příliš vysoké nájmy a údajnou neochotu francouzské firmy něco měnit.

Tesco by Eden mělo koupit celý a přestěhovat do něj svoji centrálu z Letňan. V ostatních obchodních centrech se Tesco stane jen nájemcem.

Přípravy na odchod Carrefouru jsou prý už vidět i v obchodech, kde vázne doplňování zboží do regálů. Podle obchodníků v nákupních centrech už také Carrefour neinvestuje do jejich údržby. "Je bezvládí. Carrefour už to dělat nechce a Tesco ještě ne," řekl MfD jeden z prodejců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK