Koruna dopoledne stagnovala k euru i k dolaru

24.05.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. května (ČTK) - Česká měna nezaznamenala výrazné změny oproti úternímu závěru a dnes dopoledne se obchodovala za 28,22 Kč/EUR a 21,98 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Úterní posílení koruny vůči euru i dolaru svědčilo podle serveru Patria Online o obnovení zájmu o aktiva na rozvíjejících se trzích. Dnešní obchodování mohou ovlivnit nové zprávy z USA i Evropy, především čísla o prodeji nových domů v USA a index podnikatelské nálady v Německu. "Pokud vyvolají další propady globálních akciových trhů, budou rozvíjející se trhy včetně střední Evropy reagovat dalšími výprodeji," uvedl server.

Podle Patria Online je nyní každé výraznější oslabení koruny důvodem k jejímu nákupu. "Pevné podpory koruny vidíme na 28,46, popřípadě 28,56 Kč/EUR. Vzhledem k výborným základním ukazatelům české ekonomiky totiž věříme, že po uklidnění globálních výprodejů na rozvíjejících se trzích začnou investoři mezi jednotlivými trhy rozlišovat a koruna výrazněji posílí," píše Patria Online.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK