Winterthur mění dres, bude kopat za Francii

14.06.2006 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Ve světě financí dochází k jedné významné události. Švýcarská finanční společnost Credit Suisse prodá svoji pojišťovací divizi Winterthur francouzské pojišťovně AXA.

Švýcarská společnost Credit Suisse, jedna z největších finančních institucí světa, se odhodlala k dlouho plánovanému kroku, když prodala jednu ze svých divizí, pojišťovací společnost Winterthur. Novým majitelem by se měla stát francouzská pojišťovna AXA, která podle zpravodajské agentury ČTK zaplatí za Winterthur v přepočtu 224,25 miliardy korun (12,3 miliardy švýcarských franků). Získané finanční prostředky hodlá společnost Credit Suisse investovat do nových akvizic, do společných podniků v oblasti investičního a soukromého bankovnictví a správy majetku a další expanze.

Společnost Winterthur na našem trhu působí prostřednictvím pojišťovny a penzijního fondu, který je podle objemu spravovaných aktiv největším tuzemským penzijním fondem. Obě společnosti patří do skupiny Winterthur Group, která je mezi deseti největšími pojišťovnami v Evropě.

Zdroj informací: ČTK

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ