MfD: Do Ostravy míří korejský výrobce plastů pro auta

20.06.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. června (ČTK) - K Ostravě se začínají za automobilkou Hyundai stahovat první korejští výrobci autodílů. V průmyslové zóně Mošnov u města Příbor v Moravskoslezském kraji chce svůj závod vybudovat korejská firma Plakor. Píše to Mladá fronta Dnes s odvoláním na oznámení firmy pro úřady posuzující vliv na životní prostředí.

Plastové díly pro auta zamýšlí firma Plakor dodávat do slovenské Žiliny pro korejskou automobilku Kia, a až se rozjede, tak i pro Hyundai. Výroba Plakoru u Mošnova bdue zahrnovat lisovnu a lakovnu, zaměstnávat bude 111 lidí. Ročně plánuje vyrobit 563 tun plastových dílů pro nárazníky.

"Se zahájením výroby se počítá v příštím roce," cituje MfD Martina Zocha z inženýrské společnosti Tebodin, která teď pro korejského výrobce zajišťuje povolení týkající se dopadů na životní prostředí.

Montáž výrobních hal automobilky Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku začne letos 10. prosince. Výroba automobilů má být zahájena v říjnu 2008, kdy by měla první evropská továrna jihokorejské společnosti Hyundai Motor Company zaměstnávat 2700 lidí a vyrábět 200.000 osobních vozidel. Počátkem roku 2011 by výroba měla vzrůst na 300.000 aut tří modelů a počet pracovních míst by měl stoupnout na více než 3500.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK