České akcie odpoledne ztrácely předchozí zisky

17.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - České akcie po pozitivním úvodu obchodování začaly odpoledne ztrácet své zisky. Výrazněji nakonec posílily jen akcie Philip Morris a Komerční banky. Největší pokles postihl akcie CME, mírně ztratil i ČEZ. Hlavní index PX stoupl o nepatrných 0,06 procenta na závěrečných 1427,4 bodu, uvedla ve výsledcích burza.

"Pražská burza začala v odpoledních hodinách postupně ochlazovat. U společností došlo po dosažení denních maxim k vybírání zisků," uvedl Viktor Reischig z Patria Finance. Svého maxima dosáhla burza krátce po poledni a pak se začala vracet zpět na počátek. Výsledky jednotlivých titulů byly rozporné a nevýrazné, doplnil Roman Skalický z Afin Brokers.

Z nejasného trendu na jedné straně vyčnívala Komerční banka, která získala 1,17 procenta ke 3380 Kč při slušném objemu obchodů. Z druhé strany zaujaly akcie CME, jež ztratily 2,3 procenta na 1259 korun. Důvodem byla zpráva o soudním sporu na Ukrajině, který by mohl ohrozit zájmy CME v této oblasti, dodal Skalický.

Nejaktivnější ČEZ se dostal pod hranici 816 Kč, celkově přišel o 0,2 procenta. "Na trhu již nebyla vidět tak silná zahraniční poptávka, jaké jsme byli svědky ve středu," upozornil Reischig. Nahoře se držely akcie Philip Morris s nárůstem o 1,5 procenta. Během dnešní seance tak akcie výrobce cigaret korigovaly předchozí propady.

Celkový objem obchodů: 4,566 miliardy Kč

- akcie 2,202 miliardy Kč

- dluhopisy 2,364 miliardy Kč

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK