Sokolov dokončil podnikatelské inkubátory za 80 milionů

18.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 18. srpna (ČTK) - Sokolov dokončil s podporou Evropské unie za přibližně 80 milionů korun takzvané podnikatelské inkubátory a pronajme je na pět let vybraným malým firmám. Nastěhují se sem v příštích pěti nebo šesti týdnech. Haly jsou určeny pro drobnou průmyslovou výrobu, například pro malovýrobu porcelánu nebo šití. Vzniknout by tady mělo kolem 80 pracovních míst, uvádí Mladá fronta Dnes (MfD) v regionální příloze.

Nové dvojpodlažní haly město postavilo během deseti měsíců v lokalitě ulic Husitská - Vítězná hlavně pro potřeby malých rozvíjejících se firem. Za pronájem prostor zaplatí ročně 400 korun za metr čtvereční v přízemí a 800 korun za metr v prvním patře. Haly mají také chránit přilehlou čtvrť s novými rodinnými domky před hlukem ze silnice. "Rozhodli jsme se pro stavbu i proto, že na Sokolovsku je velký nedostatek vhodných prostor pro drobné podnikání. Je to příspěvek města Sokolov ke snížení nezaměstnanosti," řekl MfD místostarosta Jaromír Dvořák.

Stavba inkubátorů přišla celkem asi na 80 milionů korun. Z toho přibližně 56 milionů zaplatí Evropská unie, zbytek město. Pokud zůstanou všechny haly obsazené po dobu pěti let, zaplatí firmy na nájmu do pokladny radnice kolem 16,3 milionu korun. Uvažuje se o tom, že po pěti letech mohou firmy haly od města odkoupit za poloviční cenu. Jde o jednu z největších investic Sokolova za posledních deset let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK