CME jmenovala Sarbu také jednatelem Novy

20.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. srpna (ČTK) - Americká mediální skupina Central European Media Enterprises (CME) jmenovala Adriana Sarbu od 1. srpna také jednatelem společnosti CET 21, která vlastní licenci na vysílání TV Nova. V pondělním vydání to píše týdeník Czech Business Weekly. CME jmenovala Sarbu počátkem roku regionálním ředitelem CME pro Česko, Slovensko a Rumunsko.

Podle smlouvy bude Sarbu vykonávat funkci jednatele CET 21 do konce příštího roku s měsíční mzdou 500.000 dolarů, tedy 10,8 milionu Kč. CME po manažerovi požaduje, aby společnost v ČR a na Slovensku vytvořila v letech 2006 až 2007 hrubý provozní zisk EBITDA 273,3 milionu dolarů (5,9 miliardy Kč). Pokud to Sarbu zajistí, dostane další milion dolarů.

Vedle těchto odměn má Sarbu slíbený navíc bonus deset procent z toho, co pro CME vydělá nad stanovený zisk EBITDA. Maximum této odměny je ale pět milionů dolarů. Pokud CME Sarbu propustí, aniž by porušil jakýkoli bod dohody, vyplatí mu mzdy za celé období spolu se všemi dosaženými bonusy, uvedla CME ve zprávě pro americkou Komisi pro cenné papíry.

V první polovině letošního roku hospodařily TV Nova a Markíza TV, slovenská televizní stanice CME, se ziskem EBITDA téměř 50 milionů dolarů.

Osobní majetek Adriana Sarbu se podle rumunského týdeníku Capital pohybuje kolem 40 milionů dolarů. V současnosti Sarbu vlastní deset procent rumunské televize Pro TV, v níž má CME majoritu, a její servisní organizace Media Pro International, připomněl týdeník CBW.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK