Koruna posílila na 28,14 Kč/EUR, k dolaru oslabila na 21,96 Kč

22.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. srpna (ČTK) - Česká měna dnes při poklidném obchodování posílila k euru o šest haléřů na 28,14 Kč/EUR, kde stála před 17:00. Důvodem pohybu kurzu byly technické faktory obchodování. K dolaru naopak v podobném rozsahu oslabila na závěrečných 21,96 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Na finančních trzích dnes panovala nudná nálada," popsal obchodování analytik Komerční banky Miroslav Frayer. Za nedostatku nových makroekonomických zpráv domácí měna stagnovala u hranice 28,15 Kč/EUR. "Svědky podobného vývoje jsme byli i na okolních regionálních trzích," dodal.

Trh nyní čeká na nové informace. Z domácí scény se jich však podle analytika Next Finance Vladimíra Pikory asi v nejbližší době nedočká. "Stále tedy platí, že v nejbližších dnech bychom se měli dočkat nejasného trendu koruny k euru s lehce oslabujícími tendencemi," podotkl.

Posun koruny k dolaru způsobil vývoj na eurodolarovém trhu. Zatímco ráno se kurz ještě pohyboval kolem 1,288 USD/EUR, odpoledne už byl jen 1,281 USD/EUR. Sen některých investorů, že se již velmi brzo dočkají kurzu nad 1,300 USD/EUR, se dnes trochu rozptýlil, poznamenal Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK