Bývalý investiční bankéř Quattrone se vyhne procesu

22.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. srpna (ČTK) - Americký soud schválil dohodu, díky které se bývalá hvězda amerického investičního bankovnictví Frank Quattrone vyhne procesu kvůli maření vyšetřování. Dohoda Quattronemu rovněž otevírá cestu k návratu na Wall Street, píše agentura Reuters.

Quattronemu nebude podle dohody vyměřen žádný trest, pokud v příštích 12 měsících neporuší zákon. Quattrone se v rámci dohody nepřiznal k žádnému pochybení. Po rozhodnutí soudu vyjádřil spokojenost s tím, že celý případ bude uzavřen. "Plánuji začít znovu svou podnikatelskou kariéru," dodal.

Vyšetřovatelé v roce 2003 obvinili Quattroneho z toho, že v roce 2000 nabádal spolupracovníky v bance Credit Suisse First Boston (CSFB) ke zničení citlivých firemních záznamů, protože věděl, že se o ně zajímají vládní vyšetřovatelé. Quattrone byl již jednou odsouzen na 18 měsíců, odvolací soud však později tento rozsudek zrušil.

Quattrone kdysi vydělal za jediný rok 120 milionů dolarů jako přední bankovní expert na technologický sektor. V bankách Morgan Stanley, Deutsche Bank a nakonec CSFB zařizoval primární emise předních internetových firem, jako jsou Netscape, Cisco Systems, Amazon nebo Intuit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK