E.ON Energie získala většinový podíl v Teplárně Otrokovice

23.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Zlín 23. srpna (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže schválil převod většinového podílu akciové společnosti Teplárna Otrokovice na společnost E.ON Energie. Informoval o tom Vladimír Vácha z koncernu E.ON Česká republika. Cenu transakce již dříve společnost odmítla sdělit. Skupina E.ON Czech získá ve firmách Teplárna Otrokovice a Energetika Malenovice 66 procent akcií. Skupina Czech Coal si ponechá 34 procent akcií.

Firma již dříve ČTK sdělila, že jde o pilotní projekt pro další posílení strategické spolupráce obou energetických skupin na českém trhu.

Teplárna Otrokovice je největší teplárna ve Zlínském kraji. Spolu s Energetikou Malenovice mají objem produkce 300 MW instalovaného tepelného výkonu a 52 MW elektrického výkonu. V roce 2005 zde vyrobily 2235 TJ tepla a 226 GWh elektrické energie.

Skupina Czech Coal zahrnuje kromě stejnojmenné akciové společnosti a Mostecké uhelné společnosti (MUS) další firmy z průmyslu a služeb. Celá skupina s téměř 7000 zaměstnanci loni utržila přes osm miliard korun a vykázala čistý zisk 1,8 miliardy korun.

Akciová společnost E.ON Česká republika patří do skupiny E.ON Energie AG, která je největším soukromým poskytovatelem energetických služeb v Evropě. Česká dceřiná společnost zásobuje v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků, což představuje zhruba pětinový podíl na trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK