Ericsson získal v Indii zákazku za jednu miliardu dolarů

24.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 24. srpna (ČTK) - Švédský výrobce telekomunikačního zařízení Ericsson získal tříletý kontrakt na rozšíření a modernizaci telekomunikační sítě indické společnosti Bharti Airtel v hodnotě kolem jedné miliardy dolarů. Oznámily to společnosti v dnešním prohlášení.

Indie je nejrychleji rostoucím trhem mobilních komunikací na světě. Každý měsíc zde přibude pět milionů nových klientů. Proto také stojí v centru zájmu velkých výrobců telekomunikačního zařízení, jako Motorola a Nokia.

Dohoda má rozšířit síť společnosti do venkovských oblastí a do všech měst v 15 státech. Obě firmy spolupracují již delší dobu. V únoru 2004 podepsaly tříletou dohodu v hodnotě více než 400 milionů dolarů. V současnosti Ericsson spravuje více než 70 procent sítě GSM/GPRS firmy Bharti Airtel.

Bharti je nejhodnotnější telekomunikační firmou v Indii. Na konci července měla společnost 24 milionů uživatelů sítě GSM. Počet klientů se zvyšuje o více než 1,2 milionu měsíčně.

V Bharti vlastní podíl 30,84 procenta společnost Singapore Telecommunications a téměř deset procent mobilní operátor Vodafone Group. V současnosti firma působí ve 4200 městech a tisících vesnicích, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK