Koruna klesla pod vlivem regionu na 28,20 Kč/EUR a 22,04 Kč/USD

24.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. srpna (ČTK) - Česká měna dnes pod vlivem výprodejů měn v regionu oslabila o zhruba pět haléřů na 28,20 Kč za euro, kde stála po 17:00. Odpoledne její kurz poklesl i vůči dolaru, k němuž se vrátila nad hranici 22,00 Kč/USD. Závěr ji zastihl na 22,04 Kč za dolar. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Rozbouřená politická scéna má na kurz koruny vliv pouze minimální, míní analytik Patrie Radim Krejčí.

Regionální měny kromě polského zlotého dnes oslabovaly. Nejvíce utrpěl maďarský forint a slovenská koruna. Domácí měna oslabila jen nepatrně, když se přiblížila k hranici 28,20 Kč/EUR, uvedl analytik Komerční banky Miroslav Frayer. Dnešní den však podle něj nepřinesl žádné podstatné informace. Zajímavější prý snad byly jen informace z tuzemské politické scény.

Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek dnes přijal návrh předsedy sociální demokracie Jiřího Paroubka ke konzultacím o programových otázkách společné menšinové vládní koalice. Připustil, že taková vláda by mohla vzniknout i díky toleranci komunistů.

Domácí měna se bude i nadále pohybovat v souladu s náladou v regionu v pásmu 28,00 až 28,30 Kč za euro, odhadl Krejčí. Dolaru dnes nejvíce ublížil index Ifo, odpolední zprávy z USA potom působily na americkou měnu spíše pozitivně. Po 17:00 se jeho kurz pohyboval na 1,2792 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK