ČEZ vykoupí akcie SČE od jejich minoritních držitelů

28.08.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Děčín 28. srpna (ČTK) - Majitel Severočeské energetiky (SČE), elektrárenská společnost ČEZ, vykoupí akcie od minoritních vlastníků regionálního distributora elektřiny. Na dnešní mimořádné valné hromadě SČE o tom rozhodli akcionáři firmy s tím, že za kmenovou akcii v hodnotě 1000 korun majoritní vlastník zaplatí 3575 korun. ČTK o tom dnes informovala mluvčí skupiny ČEZ pro severní Čechy Soňa Hendrychová.

SČE loni hospodařila s čistým ziskem 872 milionů korun, což byl meziroční pokles o 65 milionů korun. Tržby za prodej vlastních výrobků společnosti loni klesly zhruba o tři miliardy korun na 9,84 miliardy korun.

Podnik zaměstnával k 31. červenci 451 lidí, od konce roku 2004 tak klesl jejich počet o 867 osob. Výrazný úbytek pracovníků souvisí s přechodem hlavních činností SČE, distribucí a obchodem, na firmy ve skupině ČEZ. "Uplatnění v nich našlo 649 zaměstnanců SČE, nejvíce lidí přešlo k firmám ČEZ Měření a ČEZ Distribuce," řekla ČTK už dříve Hendrychová.

Severočeská energetika je od dubna 2003 součástí skupiny ČEZ, která postupně zvýšila majoritní podíl v SČE na současných 96,14 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK