Koruna dopoledne bez nových zpráv posílila na 28,19 Kč/EUR

05.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. září (ČTK) - Česká měna v úvodu obchodování navázala na pondělní vývoj a posilovala. Po 10:00 stála na hodnotě 28,19 Kč/EUR. Neobjevily se žádné nové zprávy, koruna tak zřejmě reagovala na zájem o ostatní středoevropské měny. K dolaru koruna naopak oslabila na 21,98 Kč/USD, uvedl obchodník firmy Patria Online Tomáš Vlk.

Výraznější posilování koruny v dalších hodinách Vlk neočekával. "Na zlotém a forintu rovněž nedochází k výraznějšímu růstu a naopak se kurzy vrací na předchozí úrovně. Ani na koruně tak nečekáme žádný významný pohyb," popsal vyhlídky.

Česko má po třech měsících od voleb novou vládu, která ale nemá většinu v parlamentu a její trvání je tak nejisté. Na měnový trh proto nemá takřka žádný vliv. "Vláda pravicové ODS je teoreticky pro trhy pozitivní, avšak bez většinové podpory a možnosti prosadit důležité reformy nelze čekat žádnou euforii," doplnil obchodník.

V pondělí se koruna posunula až k úrovni 28,10 Kč/EUR, poté ovšem o většinu zisků přišla. Přesto končila silnější na hodnotě 28,21 Kč/EUR a rovněž proti dolaru posílila na 21,93 Kč/USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK