Koruna lehce posílila na 28,17 Kč za euro a 21,98 Kč za dolar

06.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. září (ČTK) - Česká měna lehce posílila k euru na 28,17 Kč za euro, kde stála před 11:00. Důvodem je především pozitivní nálada okolních měn v regionu. Díky poklesu dolaru na světových trzích se koruna vrátila několik haléřů pod hranici 22,00 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Pozitivní vývoj domácí měny pokračuje, jakkoli jsou její zisky v tomto týdnu zatím skromné," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Jako hlavní faktor podle něj znovu působí nálada v regionu. Koruna však nadále zůstává velmi klidná a jen pomalu následuje posilující kolegyně ve střední Evropě, podotkl.

Důležitá data z české ekonomiky se čekají až v pátek a rovněž ve světě jsou dnes na programu jen méně významné události. "Čekáme tak další klidnou seanci s možným mírným posilováním kurzu tuzemské měny," upozornil Vlk.

Dolar ke koruně mírně zlevnil na 21,98 Kč/USD. Tomuto pohybu napomohl současný vývoj na eurodolarovém trhu, kde americká měna oslabila na 1,2823 USD/EUR. Bez důležitých impulzů se kurz v posledních dnech nerozhodně pohybuje mezi 1,2810 a 1,2900 dolaru za euro.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK