V Ústeckém kraji už má autobusy zajištěno 12 z 15 oblastí

10.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ústí nad Labem 10. září (ČTK) - Od pondělí by se mohla zlepšit autobusová doprava v Ústeckém kraji. Krajskému úřadu se podařilo uzavřít smlouvy s dopravci pro další tři oblasti, takže od začátku týdne má zajištěnou dopravu pro 12 z 15 oblastí. Vyplývá to ze sdělení mluvčí kraje Šárky Roudnické. Příležitostná autobusová doprava zatím ještě bude zajištěna v oblasti Českého středohoří, na Teplicku a na Šluknovsku a v okolí Štětí.

Dnes opět nevyjely na autobusové linky některé spoje. Podle stránek kraje spoj například nejel podobně jako v sobotu z Ústí nad Labem do Úštěka a směrem na Suletice. V pondělí nepojede na lince 580 620 Bílina - Kostomlaty pod Milešovkou - Hostomice - Bílina spoj s odjezdem v 6:25 ze zastávky Ledvice, úpravna uhlí a spoj číslo 3 na lince 580 680 Bílina - Razice - Lukov - Červený Újezd - Bílina.

Na situaci reagovaly i České dráhy posílením spojů v problematických oblastech. Podle mluvčího Aleše Ondrůje ČD přidaly v sobotu vozy například ve Šluknovském výběžku a na Chomutovsku. Zvýšený zájem lidí o cestu vlakem dráhy zaznamenaly v sobotu například ve Velkém Březně. "Kapacitně problém nebyl, máme připravené zálohy," řekl Ondrůj.

Kvůli potížím v autobusové dopravě zřídil kraj bezplatnou telefonní linku 800 876 011. ČTK dopoledne mezi desátou a půl dvanáctou zkoušela se na číslo několikrát dovolat, ani jednou ale neuspěla. "Telefonní operátor nám byl schopen zavést jen dvojlinku, dotazy vyřizují jen dva lidé. Linka je stále vytížená, volající to musejí zkoušet častěji," vysvětlila Roudnická.

Lidé se mohou dozvědět, kdy jim pojedou dnes a v pondělí autobusy i na stránkách krajského úřadu www.kr-ustecky.cz. Stále tu přibývají nové jízdní řády. Krátce před polednem tu visely řády firem Autobusy Karlovy Vary pro západní část Chomutovska a Žatecko, Zdar ze Ždáru nad Sázavou pro severní část ústeckého okresu, Kavka Most pro od západní část Lounska a Dopravního podniku města Děčína.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK