Fórum dárců sestavuje žebříček firemních dárců pro rok 2006

14.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Fórum dárců ve spolupráci se sdružením Czech Top 100 připravilo další ročník prestižního žebříčku firemních dárců Top firemní filantrop 2006. Zapojit se může každá firma, která podporuje veřejně prospěšné projekty. Zájemci mohou vyplnit dotazník na webových stránkách Fóra dárců www.donorsforum.cz. Uzávěrka přihlášek je 20. září. Vyhlášení se uskuteční 26. října na konferenci firemních dárců, oznámila dnes ředitelka Fóra dárců Pavlína Kalousová.

Podle Kalousové se počet firem, které se hlásí, každoročně zvyšuje. Stále více se zapojují i firmy střední a regionální. V Česku věnuje prostředky na veřejně prospěšné účely více než 73 procent firem. Za poslední tři roky se jejich počet zvýšil o 12 procent.

Hlavním cílem žebříčku je nejenom ocenění firem, které přispívají na dobrou věc, ale i snaha upozornit veřejnost na to, že firemní filantropie se stává běžnou součástí podnikatelské činnosti. Například v Británii je běžnou součástí informací o celkovém působení firmy i zveřejňování údajů o jejích filantropických aktivitách. Dále je naprostou samozřejmostí, že všechny firmy, které jsou kotované na burze, zcela automaticky vykazují rovněž údaje o svých filantropických aktivitách, uvedla Kalousová.

Top firemní filantrop 2006 je vyhlášen pro kategorie celkový objem darovaných prostředků, procentuální poměr darovaných prostředků v porovnání se ziskem, výjimečný veřejně prospěšný projekt podpořený firemním dárcem a regionální dárce.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK