Karneval začal nabízet telefonování přes kabelovou síť

14.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Druhá největší tuzemská kabelová síť Karneval začala nabízet vedle televizních programů a internetu i telefonní služby. Telefonování vyjde zhruba o čtvrtinu až o třetinu levněji než v síti dominantního provozovatele pevných linek O2. Uvedli to zástupci společnosti na dnešním setkání s novináři.

Podle výkonného ředitele společnosti Roberta Gardnera firma nabízí plnohodnotnou telefonní službu, která je kvalitativně srovnatelná s voláním z pevné linky, nikoli méně kvalitní volání přes internet. Zákazník bude k volání používat běžný telefonní přístroj a získá devítimístné geografické telefonní číslo.

Karneval nabízí pro telefonování dva tarify. Základní za 279 korun měsíčně a dražší za 329 korun, který obsahuje bezplatných 75 minut volání do pevných sítí a levnější mobilní a mezinárodní hovory. Paušální poplatek je zhruba o třetinu levnější, než standardní program u O2. Hovorné na pevnou linku 1,19 Kč ve špičce a 0,59 Kč mimo špičku je levnější o čtvrtinu.

Vedle toho Karneval představil balíček pro volání a internet, který obsahuje dvoumegabitové připojení k internetu, za 799 korun měsíčně. Firma zároveň nabízí slevu při využívání jakýchkoli dvou služeb ve výši 50 Kč měsíčně a 200 Kč při třech službách.

Telefonování v kabelové síti již od jara nabízí největší tuzemská kabelová firma UPC, která před nedávnem oznámila koupi Karnevalu. Transakci musí schválit antimonopolní úřad. Žádost firma podle mluvčího Františka Maliny podala ve středu.

Telefonování v síti Karnevalu je dostupné 460.000 domácností, především v severozápadních Čechách. Firma má nyní 235.000 uživatelů analogové kabelové televize, 21.000 zákazníků digitálního vysílání a 62.000 klientů připojených na internet. Telefonování zatím využívají stovky lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK