Euro: TV Prima bude šéfovat Cesnavicius

14.09.2006 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Novým nejvyšším šéfem televize Prima se podle serveru Euro OnLine stane litevský manažer Aleksandras Cesnavicius (31). Ve funkci vystřídá dosavadního generálního ředitele Martina Dvořáka. Cesnavicius bude prozatím řízením pověřen, Dvořák se má stát finančním ředitelem a zůstane mužem číslo dvě v představenstvu i výkonném vedení televize, uvedl dnes server. ČTK zjišťuje vyjádření TV Prima.

Litevec Cesnavicius v managementu televize zastupuje padesátiprocentního spoluvlastníka, švédskou mediální skupinu MTG. Dosud byl provozním ředitelem Primy. Vzhledem k tomu, že bude řízením pověřen, nelze podle Euro OnLine vyloučit, že ho časem vystřídá jiný zástupce MTG.

Dosavadní generální ředitel Martin Dvořák je představitelem druhého polovičního spolumajitele, české společnosti GES Media podnikatele Ivana Zacha. To, že se zástupci obou vlastníků budou střídat v rolích jedničky a dvojky ve výkonném managementu, bylo jasné už dříve. Šlo jen o to, kdy se taková výměna uskuteční. Názory obou spoluvlastníků se ovšem v některých záležitostech ohledně řízení Primy liší, uvedlo Euro.

Cesnavicius studoval sociologii na litevské státní univerzitě a poté působil v největší reklamní agentuře v Litvě. Před příchodem do Česka pracoval pro mediální skupinu MTG v Litvě, dalších baltských zemí a Maďarsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK